Høsten er innspurten i fotballverden. I Trønder-Avisa følger vi den lokale fotballen tett, både gjennom vår daglige dekning i avisa og på nett, gjennom direktesendinger av lokaloppgjør i 3.-divisjon og gjennom vårt ukentlige fotballmagasin #trønderball som vises både på t-a.no og på Altibox-kanalen Trønder-TV.

Men fotball er ikke bare fra dag til dag. Som opptakt til kampen mellom Steinkjer og Verdal (som vi selvfølgelig sendte direkte på t-a.no – og for første gang på Altibox) skrev vår eminente fotballnerd Jonas A. Holberg en dyptpløyende sak til Pluss (vårt lørdagsmagasin) hvor han forsøkte å sette opp tidenes nordtrønder-lag. Ingen enkel oppgave, selv om han fikk god hjelp fra vårt interne nerdepanel.

Selvsagt ville en slik sak skape diskusjoner. Hvordan tar vi diskusjonene videre på nettet? Jo, vi lot folket sette opp sitt eget lag med de beste fotballspillerne fra Nord-Trøndelag gjennom tidene. En god idé fra Jonas, og jeg børstet støv av gamle kunnskaper.

Med jQuery, jQuery UI, PHP og MySQL kodet jeg opp en ganske enkel løsning hvor folk kunne velge mellom 98 ulike spillere i 11 posisjoner. Summen av alle valgene blir ditt lag, og du kan selvsagt dele det både på Facebook og Twitter.

Så skal det sies at det å sette opp et lag med 11 spillere er ganske nerdete. Det krever en god del fotballhistorisk kunnskap å kunne gjøre det på fornuftig vis, men etter ett døgn på nett hadde det kommet flere hundre lag. Smått utrolig – og kjempeartig!

Så nå får vel du også lyst til å sette opp ditt lag? Eller å se hvordan folkets lag ser ut? Du finner det hele på t-a.no.