Etter en meget god middag kunne jeg ikke la være. Så i dag kommer noe så uvanlig som en oppskrift fra denne kanten.
Mammas pølsegryte, med mine modifikasjoner. Den eneste grunnen til at jeg legger den ut er at jeg synes den er veldig, veldig god. Og enkel å lage.
En kjapp hverdagsrett – som funker en hvilken som helst dag, spør du meg.
Ingredienser:
6 poteter
1 egg
Cirka 1 dl fløte
1 pakke potetmos (posemos)
2 dl melk (til posemosen)
1 stor spiseskje margarin (til posemosen)
4 kyllingpølser (middagspølser)
1/2–1 løk
1/2 squash
4 små sjampinjonger
1 tomat
Krydder
Hvitost
Hos oss to holder dette til mer enn nok middag – og kveldsmat til meg. Cirka tre porsjoner, med andre ord.
Slik gjør du det:
Kutt potetene i terninger og kok. Jeg skreller ikke potetene, og jeg koker dem uten salt.
Kutt pølsene i terninger og stek. Løk og sjampinjong stekes med pølsene. Mot slutten av stekinga tilsettes squash kuttet i terninger og ha på krydder. Jeg bruker nykvernet pepper, chiliflak, oregano, timian, rosmarin, gressløk og grillkrydder. Og andre kryddersorter jeg har lyst til å bruke når jeg står der. Prøv deg frem!
Tøm av vannet av potetene og mos dem. Tilsett fløte til det blir en god blanding (cirka 1 dl?). Mos inn ett egg.
Mekk posemos etter anvisningene på pakken (3 dl vann, 2 dl melk, margarin. Jeg bruker ikke salt her heller).
Bland hjemmelaget potetmos med posemos.
Smør ei ildfastform og hell potetmosen i forma. Tilsett pølseblandingen og bland godt.
Legg en tomat i skiver oppå, før det hele toppes med et lag hvitost.
Stekes i ovnen på 225 grader til det er ferdig – cirka 20-30 minutter, når osten har fått litt skorpe.
La det hele hvile i noen minutter før det nytes.
14. september 2012 at 09:27
Denne skal jeg prøve i dag, men hvorfor posemos og vanlig potetmos?…
Beste hilsen,
Tonje
15. september 2012 at 19:29
Jeg hadde en teori om at den ble bedre av det, men ny empiri viser at det bare var jeg som slutta med moslaginga. Den blir helt klart best med hjemmelaget mos – om du får til god mos.