Plutselig slo det meg. Den profilen jeg hadde på twitter var suboptimal. (Ja, suboptimal er et veldig … suboptimalt ord, men jeg liker det likevel.)

Profilen min lød som følger:

Student, nerd, livsnyter, (analog) fotograf, journalist, sportsidiot, Guitar Hero-helt, tenker, dranker, leser, skribent, språkelsker, etc.

Alt dette er selvsagt sant, kanskje med unntak av Guitar Hero-helt. Det begynner å bli en stund siden sist jeg spilte Guitar Hero nå, men jeg var min egen helt og bedre enn mine venner en stund. Kanskje er jeg det fortsat?

Uansett. Nå er profilen oppdatert. Det er ikke de helt store endringene, men de teller likevel.

Jeg er nå:

Journalist, student, nerd, fotograf, internettinnbygger, tenker, språkelsker, glad skattebetaler, livsnyter, dranker, skribent, sportsidiot, trønder, etc.

Borte er statusen som Guitar Hero-helt. Det er også analog-delen av fotografen i meg. Jeg har fortsatt en god samling analoge kamera, men tida mellom hver gang jeg tar bilder på film øker. Det samme gjør selvfølgelig tida mellom hver gang jeg fremkaller film. Derfor måtte den delen ut.

Men det viktigste var å få inn et noen nye ting, samt å reorganisere hele lista. Jeg er mer journalist enn jeg er student, og så videre. Til en viss grad.

Men uansett. De nye tingene:

  • internettinnbygger
  • glad skattebetaler
  • trønder

Jeg lever mitt liv på nettet. Selv om ikke alt er offentlig og selv om du ikke får ta del i alt, er mye av livet mitt online.

Jeg betaler min skatt med glede. Selv om jeg gjerne skulle hatt hver eneste krone selv, ser jeg verdien av å dele. Som Frank M. Rossavik skrev i Morgenbladet 7. mai 2010:

Pensjonert statsmeteorolog Vidar Theisen sa en gang i et intervju at han ikke krevde minstefradrag fordi han så gjerne ville bidra litt ekstra til fellesskapet. Helt der har ikke jeg vært. Men skatt har jeg alltid betalt med sinnsro, og uten å bruke mange kalorier på å finne lure fradrag. For min del kan skattene gjerne også økes, hvis det gir bedre offentlige tjenester.

Og jeg er selvsagt trønder. Av hele min sjel. Selv om jeg ikke alltid oppfattes sånn, så er jeg det når du kommer til bunns.