Canon EOS 7D har mulighet for å ta opp video i full HD. Jeg testet det da jeg var på jobb på Nødutgangfestivalen for AN, uten å legge alt for mye i det.

For det første kan jeg ikke video, og for det andre kan jeg ikke å bruke videofunksjonen på 7D-en. Men jeg må prøve for å kunne lære, og jeg tok derfor noen korte snutter fredag kveld.

Jeg har kjørt disse inn i Premiere, slått snuttene sammen og lagt på artistnavnene, og deretter eksportert det hele til en YouTube HD-video. Det betyr at jeg gikk fra den originale 1920×1080-oppløsningen, og ned til 1280×720.

Uansett, her er klippet:

Husk å se i fullskjerm for å få mest mulig kvalitet…

Jeg er imponert både over bildekvaliteten (til tross for at klippene er en smule feileksponerte) og lydkvaliteten. Det var til tider svært mye lyd, men den «peaket» ikke. Merk at jeg ikke brukte mikrofon, bare den som er innebygd i kameraet. Når jeg lærer meg å bruke video til noe fornuftig kan jo dette bli riktig så bra, eller hur?

Den første konklusjonen min er at jeg må lære meg hvordan jeg eksponerer for film, og at jeg ikke må zoome. Og i alle fall bruke manuell fokus dersom jeg zoomer. Og selvsagt at jeg må bruke monopoden når jeg tar opp film. Disse enkle grepene kan gjøre videosnuttene utrolig mye bedre, så jeg får prøve det til uka.

For ikke å glemme at jeg må lære meg å redigere videoer. Noe så enkelt som å fade lyd og å lage overganger hadde jo vært en god start. Har du tips til hvor jeg kan lære mer om Adobe Premiere Pro er det fint om du legger igjen en kommentar.

Hva synes du?