Fredrik Mandal

Små biter av verden – som jeg ser dem

På plass i Trønder-Avisa

Endelig er jeg på plass i Trønder-Avisa. Fredag var siste eksamen, lørdag gikk med til å pakke, søndag vaske – og søndag kveld kom mamma og pappa til Bergen med bil og henger. Både bil og henger ble fylt til randen, og mandag morgen satte vi kursen mot Steinkjer. Slik gikk altså sommerferien min unna i en fei, i dag (tirsdag) hadde jeg første dag på jobb.

Det er alltid godt å komme tilbake til Trønder-Avisa, og i dag var det som om jeg ikke hadde vært borte mer enn et par dager. Sånn rent bortsett fra alle endringene som har skjedd, såklart. Ombygginga er kommet så langt at redaksjonen snart kan flytte inn i nye lokaler, og både den nye kantina og inngangen er begge lyse og fine.

Og nettutgaven, t-a.no, har fått en overhaling. Systemet bak er byttet, og siden er redesignet. Dagen i dag gikk så fort at jeg ikke rakk å sjekke det ut, men det kommer jo en dag i morgen.

Dagen i dag gikk med til litt omvisning i nye lokaler, utstyrsutdeling og dataklargjøring, mye hilsing på gamle kjente, tror du jammen ikke jeg fikk skrevet en sak også. Den kommer forhåpentligvis på nett i løpet av natten, og på papir i morgen tidlig. Jeg oppdaterer her med lenke når/hvis den blir klar.

Dessverre fikk jeg en dårlig start med twitter-bruken min. Jeg fikk ikke misjonert nevneverdig, og tvitret ikke i løpet av hele dagen. Jeg beklager, og lover å skjerpe meg – men det spørs om jeg må få noen dager til å finne en form for tvitring som lar seg kombinere med det journalistiske arbeidet. Håper jeg finner den fort, for jeg har virkelig troen på twitter som journalistisk verktøy.

Forøvrig kan jeg jo få med målet jeg har for sommeren: å få Trønder-Avisa til å bli flinkere til å fokusere på nettet. I dagens avis hadde vi for eksempel tre sider fra Vømmølfestivalen på Verdal, og på nettet har vi et flott fotoalbum med mange bilder som ikke kom på trykk. Likevel var det ingenting i avisa som tilsa at disse bildene ligger på nettet. Det må vi bli bedre på!

Og jeg har et annet mål også– nemlig å få setningen «les mer på T-A.no» på trykk i avisa. Om jeg klarer det gjenstår å se, men jeg skal i alle fall stå på!

PS: Følg meg på twitter: @fmandal

1 Comment

  1. Virker som det er en ny trend blant journalister for tiden å føre på til slutt "Følg meg på twitter: @……" på sine artikler i nettaviser.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*

© 2022 Fredrik Mandal

Theme by Anders NorenUp ↑