Hei verden! Jeg er her igjen!

Hei verden! Jeg er her igjen!

Så er vi i gang igjen, da. Nytt design, nytt innhold. Samme adresse, samme person. Stort sett samme person, i alle fall.

De som har fulgt med meg en stund (hei, mamma!) legger først merke til at bloggen er rød, ikke blå. For første gang er jeg bevisst på fargene jeg bruker. I det minste litt bevisst. Kanskje ikke helt, og kanskje ikke helt gjennomtenkt. Men rødt gjør seg bedre enn blått denne gangen.

Andre oppdager nå for første gang denne siden. Velkommen skal dere være. Her har jeg planer om å skrive om ting som opptar meg. Det er mye rart som opptar meg, bare så det er sagt. Har du fulgt meg på twitter har du vel lagt merke til at fotball er en av disse tingene. Rosenborg er favorittlaget, og likevel er altså rødt fargen på bloggen. Vel, det er mye sort og hvitt her, bare så det er sagt. Og når vi først er inne på det, det må vel sies at hjertet banker for Manchester United også.

Noe annet som opptar meg er språk og bilder. Jeg er glad i språk, og spesielt glad i ord satt i en sammenheng – enten det er på papir eller skjerm. Tidligere har jeg vært en større tilhenger av ord på papir enn på nett, kanskje vel preget av «opinionen» og fordommer. Nå har jeg åpnet øynene litt mer, blant annet takket være folk på twitter. Men det skal jeg ikke skrive om nå, det kommer senere. Dette er bare et «Hei, verden. Her er jeg»-innlegg som får bloggen i gang. Bloggen jeg ikke nødvendigvis skriver for å stikke hodet mitt så mye fram, men for å få utløp for noen av tankene som surrer rundt i hodet mitt.

Men alt i alt kommer jeg altså til å skrive om ting som opptar meg her. En kjapp (og på ingen måte utfyllende) liste over ting som opptar meg:

  • språk
  • media
  • journalistikk
  • internett (ja, med liten «i». Jeg og Språkrådet er ikke helt enige…)
  • foto
  • fotball
  • teknologi
  • rettferdighet

I tillegg kommer vel mange andre saker og ting. Du kan forresten lese litt mer om bakgrunnen for både meg og bloggen min, dersom du ønsker det.